Φεστιβάλ Βιντεοποίησης την Πέμπτη 10 Απριλίου, βασισμένη στα έργα των Ανδρέα Παγουλάτου και Αλέξη Δάρα στο BIOS (Πειραιώς 84)

Το πρώτο στην Ελλάδα Φεστιβάλ Βιντεοποιημάτων θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη, 10 Απριλίου στην Αθήνα,  στον πολυχώρο BIOS, Πειραιώς 84, ώρες 8.00-12.00 το βράδυ. Θα προβληθούν σημερινές δημιουργίες αλλά και παλαιότερες, σε μία προσπάθεια προσέγγισης της ιστορίας και της εξέλιξης της σύγχρονης αυτής τέχνης. Επίσης θa lάβει χώρα στρογγυλό τραπέζι με θέμα βιντεοτέχνη-βιντεοποίηση και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικοποιητικά δρώμενα.
        Την εκδήλωση διοργανώνει η ομάδα «βιντεοποίηση» η οποία αποτελείται από ποιητές, βιντεοδημιουργούς, μουσικούς και άλλους καλλιτέχνες που εξερευνούν και πειραματίζονται πάνω στις δυνατότητες που δίνουν οι ψηφιακές τεχνολογίες στη σύγχρονη ποιητική και καλλιτεχνική έκφραση.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή και η προώθηση βιντεοποιήματων διαφόρων τεχνοτροπιών, καθώς επίσης η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη βιντεοποίηση. Το απώτερο ζητούμενο είναι η ανάδειξη και η εξέλιξη της συνδυαστικής αυτής τέχνης,  που  μπροστά της ανοίγεται σήμερα ένα απεριόριστο πεδίο δράσης.
Τα βιντεοποιήματα που θα προβληθούν έχουν το καθένα σα βάση το κείμενο κάποιου ποιήματος. Η οπτικοποίηση και η μουσικοποίησή του, το μεταμορφώνουν σε καινούριο έργο. Η βιντεοποίηση είναι και ποίηση και video-art. Η έμπνευση και οι αναζητήσεις του βιντεοδημιουργού δημιουργούν ένα νέο έργο τέχνης, όπως κάνει νοερά και ο κάθε αναγνώστης ενός ποιήματος.
 
Gia thn omάda «βιντεοποίηση»:
            Αντρέας Παγουλάτος
            Αλέξης Δάρας
            Σωτήρης Γούναρης
Πάνος Κούρτης
Βασίλης Κυριάκης
Στέλιος Γιαννουλάκης
            Χρήστος Μίχας
            Βαγγέλης Μπέκας
Advertisements

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: